måndag 19 november 2012

SAS i kris

SAS har ett sparkrav på sig av bankerna för att kunna få de här 3 miljarderna som behövs för att företaget inte ska gå i konkurs. Orsaken sägs vara den hårda konkurrensen eller om man frågar mig en uselt ledning som inte har kunnat hänga med utvecklingen eller sänkt kostnaderna i tid utan bara lånat och lånat i hopp på att det ska bli bättre tider.

Nu är det kris, många kommer att sparkas och lönerna kommer att sänkas, om fackorganisationerna ens går med på detta. Kunderna är rädda och många undviker nu att åka med SAS eftersom läget är osäkert. Det jag inte fattar är varför sänder SAS reklam på TV4 på bästa sändningstid när de är i kris och behöver spara pengar. Det är måste vara jätte dyrt med reklam vad är det för skämt de håller på med?

Nu har de fått kreditbetyget sänkt också, vilket är ett annat problem. Ska personalen gå med på lönedumpningar? Varför ska vd ha så hög lön? det är många frågor som måste besvaras här.

Gamla flygplan och gamla flygvärdinnor som har alldeles för höga löner... är det så en skandinavisk flygbolag ska vara? Borde inte de vara en av de bästa?

Efter goda besked rusar aktien i höjder med 25%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar